Orange, obligată să plătească despăgubiri de 45.000 lei pentru un fost angajat pe care l-ar fi hărțuit moral

Orange România este obligată de către Tribunalul București să plătească  daune morale în valoare de 45.000 de lei către un fost angajat pe care l-ar fi hărțuit moral.

Radu Teodor Popescu, fost angajat al Orange, a declarat că a fost hărțuit mai multe luni de către companie și a câștigat la Tribunalul București procesul în care a cerut de la fostul angajator daune.

Bărbatului sîi vor fi plătite despăgubiri de 45.000 de lei reprezentând daune morale, dar decizia instanței nu este definitivă.

„Clientul meu a fost hărțuit și șicanat 22 de luni de către fostul angajator. Cererea de chemare în judecată are 67 de pagini, alte 300 de pagini fiind aduse ca probe. În esență, clientul meu a fost tras pe linie moartă la locul de muncă. Mă bucur că pentru prima data în România s-a dovedit existența hărțuirii morale la locul de muncă. Decizia de astăzi ne spune că angajatorul nu are voie să își bată joc de un angajat. La locul de muncă nu se vine că la razboi”, a declarat pentru News.ro avocatul Costel Gâlcă.

Potrivit lui Costel Gâlcă, angajatorul a încercat să-l șicaneze în repetate rânduri pe angajat, un eemplu fiind atunci când compania a organizat o deplasare în Polonia. „Întregul departament a fost anunțat că urmează să se facă o deplasare în Polonia. Clientul meu a fost anunțat în ultima clipă, după ce au fost cumpărate biletele de avion că el nu mai pleacă”, a mai arătat apărătorul.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București pe 4 ianuarie 2016 și, șase luni mai târziu, instanța a dat o primă soluție.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *