Ultimele Știri

Opţiunile refugiaţilor: Întoarcerea acasă, sau ocolul prin România. Ce ne aşteaptă

imigranti

Situatia este în continuare tensionată la frontiera dintre Serbia şi Ungaria. Horgoş, localitatea sârbă învecinată cu Ungaria, este practic un butoi cu pulbere. Mii de refugiaţi stau încă pe marginea drumului care duce spre graniţă şi aşteaptă ca o minune să înlăture gardul de sârmă ghimpată care le blochează accesul spre Ungaria şi apoi spre Occident.

Momentan, organizaţiile umanitare, dar şi locuitorii din Serbia le oferă hrană şi apă refugiaţilor aflaţi la graniţă.

Ciocniri ale migranţilor cu poliţişti maghiari au avut loc în urmă cu două zile. Aceştia s-au acuzat că au fost expuşi unui atac premeditat. Între timp, situaţia de aici s-a mutat la frontiera dintre Serbia şi Croaţia. 7.300 de imigranţi au pătruns deja prin graniţă, în drum spre Slovenia în ultimele zile.

Autorităţile croate au închis punctele de frontieră, iar preşedintele croat vrea să ceară armatei să protejeze graniţele. Slovenia, alături de alte state europene, a reintrodus controalele la frontieră. Practic, Spaţiul Schengen nu mai există.

La frontieră simte o tensiune care nu anunţă nimic bun. Practic, graniţele Serbiei înseamnă capătul unui drum care a început pentru mii de oameni din Afganistan, Irak sau Siria. Toţi migranţii vor să ia drumul Vestului, care acum este închis. Singurele variante ar fi întoarcerea acasă sau un ocol prin Est, adică prin România.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Opţiunile refugiaţilor: Întoarcerea acasă, sau ocolul prin România. Ce ne aşteaptă

  1. Astia fac parte dintr-un plan mare. Merkel stie exact etapele!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*