Ultimele Știri

Oprescu ar putea fi eliberat. Cand se va decide

oprescu

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu ar putea scăpa de arestul preventiv, după ce avocații acestuia au depus o nouă cerere la Arestul Capitalei, prin care solicită ca primarul să fie internat într-un spital, pentru a fi supus unor investigaţii medicale. 

Curtea de Apel Bucureşti judecă luni contestaţia lui Oprescu la decizia instanţei de a-i prelungi cu 30 de zile măsura arestului preventiv, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Oprescu ar suferi de 12 afecțiuni grave, conform avocatului acestuia, Alexandru Chiciu. Acest lucru a fost atestat și de un judecător de drepturi şi libertăţi, iar apărarea va apela la toate pârghiile legale pentru a-l scoate pe acesta din arestul preventiv, conform știripesurse.ro.

De la arestarea sa, care a avut loc pe data de 7 septembrie, acesta s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supus unor investigaţii amănunţite. 

Reamintim declarația DNA, privind acuzația de luare de mită contra lui Oprescu.

„Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucureşti, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcţii de conducere din cadrul a două instituţii publice din subordinea primarului municipiului Bucureşti, facilitau câştigarea contractului, vorbeau cu angajaţii din subordine să accepte documentaţia de atribuire, precum şi să aprobe şi să dispună efectuarea plăţii facturilor emise de firmele respective foarte repede faţă de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcţii de conducere în aparatul primarului municipiului Bucureşti, precum şi pentru primar”, preciza DNA. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*