Ultimele Știri

Oprescu a primit cei 25.000 euro pentru menţinerea în funcţie a unui funcţionar

sorin oprescu

Sorin Oprescu a primit, sâmbătă seară, suma de 25.000 de euro pentru menţinerea în funcţie a unui funcţionar din subordine, şi nu cu titlu de împrumut, aşa cum a susţinut „în mod cu totul neconvingător” în faţa judecătorului, potrivit motivării instanţei la arestarea preventivă a edilului.

Tribunalul Bucureşti, care a decis duminică arestarea preventivă a lui Sorin Oprescu, arată în motivarea deciziei că acestă măsură preventivă poate fi dispusă în cursul urmăririi penale dacă din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit o infracţiune de corupţie.

Instanţa arată că, din probele administrate în cauză, rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatori economici care doreau să obţină contracte din partea instituţiilor publice trebuiau să remită o parte din venitul brut realizat din execuţia acelui contract, cu titlu de mită, factorilor de decizie din cadrul aparatului aflat in subordinea primarului Sorin Oprescu.

Această activitate a grupului, creat în jurul denunţătorului, care a deţinut funcţii la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşi de la Mogoşoaia şi respectiv la Administraţia Cimitirelor, s-ar fi desfăşurat pe două paliere.

Pe primul palier infracţional se află activitatea infracţională desfăşurată de denunţător, acuzat că a acordat contracte publice unor contractori privaţi, pretinzând şi primind de la aceştia cu titlu de mită sume importante de bani.

Această activitate a creat premisele săvârşirii de către primarul municipiului Bucureşti a infracţiunii de luare de mită, desfăşurată pe cel de-al doilea palier infracţional, se mai arată în motivare.

Potrivit judecătorului, există suspiciunea rezonabilă că Oprescu, în baza unei înţelegeri prealabile cu alte două persoane, a primit de la una dintre ele suam de 25.000 de euro, din totalul de 60.000 de euro, pretinşi de acestea de la o societate comercială care efectua lucrări la palatul de la Mogoşoaia.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*