Oprea se scapă de vină: Nu ministrul sau vicepremierul stabilește planul de măsuri și tot ceea ce înseamnă o deplasare în siguranță

  • Nicoleta Ungureanu
  • 14 septembrie 2016
  • Social
gabi oprea

Senatorul Gabriel Oprea a declarat, miercuri, la finalul audierii sale în Comisia juridică a Senatului că planul de măsuri pentru deplasarea în siguranță nu intră în atribuțiile unui ministru sau vicepremier.

Gabriel Oprea aruncă vina în curtea altcuiva, menționând că nu este responsabil pentru moartea polițistului Bogdan Gigină, deoarece nu asigurarea siguranței în acțiunile d edeplasare nu intră în atribuțiile sale.

„Nu am venit însoțit de avocat. Le-am spus colegilor juriști, pe scurt, ce am făcut în ziua și în seara tragediei. Am fost la ședința de Guvern, la trei instituții ale statului, una pe linia securității naționale din Băneasa. Am explicat că în jurul orei 19,00-19,00 și ceva mă deplasam de la acea instituție spre casă. Mașina în care mă aflam și mașina de poliție nu aveau viteză, dar, din păcate, un coleg, un tânăr polițist, a căzut într-o groapă în plin centrul Capitalei. El se afla la câteva sute de metri de noi. (…) Nu este vorba de o coloană, este vorba de un antemergător, cu toate că pot fi și coloane oficiale în anumite situații, deci o mașină de poliție și v-am mai spus că în urma cercetărilor mașina mea în care mă aflam și antemergătorul aveau viteza legală și v-am mai explicat că nu un ministru sau un vicepremier stabilește planul de măsuri”, a explicat Oprea.

Acesta a adăugat că le-a reamintit senatorilor din Comisia juridică faptul că, încă din anul 2000, „există bază legală în sensul că miniștrii de Interne, miniștrii de stat sau vicepremierii au dreptul legal la un antemergător, adică la o mașină de poliție pentru protecție și fluidizarea circulației pentru vicepremier sau ministru de stat 24 de ore din 24”.

„Nu ministrul sau vicepremierul stabilește planul de măsuri și tot ceea ce înseamnă o deplasare în siguranță”, a mai precizat Oprea.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *