Ultimele Știri

Oprea se consideră victima din dosarul morții polițistului Gigină: Mă întreb dacă cineva va plăti pentru calomniile, injuriile și ura din jurul acestui dosar

gabriel oprea

Gabriel Oprea nu înțelege scandalul provocat în urma votului din Senat care l-a salvat de urmărirea penală în cazul morții lui Bogdan Gigină. Fostul vicepremier se declară mai degrabă victima acestui dosar și consideră că cineva ar trebui să plătească pentru toate”calomniile, injuriile și ura” aduse.

Acesta a declarat că mandatul de parlamentar i se termină în câteva luni, deci nu va mai avea imunitate, deci va putea apărea în fața Instanței.

”Pentru că votul din Senat a stârnit foarte multe discuții, vreau să clarific două lucruri. În primul rând, acest vot nu mă face imun în fața Justiției, nu mă ”salvează” de la ceva și nici nu închide drumul dosarului pentru care DNA a cerut încuviințarea urmăririi penale. Peste doar câteva luni, mandatul meu de senator se încheie. Peste doar câteva luni, așa-zisa imunitate nu va mai exista, iar cazul își va urma cursul normal în Justiție. Spun asta pentru cei care, din neștiință sau din interes, afirmă – în mod total greșit – că, din cauza votului din Senat, dosarul DNA nu va mai ajunge în instanță. Vă reamintesc faptul că procurorii au așteptat aproape un an ca să facă acest dosar. Ei bine, prin votul de acum doua zile, s-a decis să mai treacă încă 3 luni până când va ajunge în fața judecătorilor. Atât și nimic mai mult”, a scris Oprea pe Facebook.

Acesta a declarat că motivul pentru care le-a cerut colegilor din Senat să voteze împotriva urmăriri penale este acela că sunt semne de întrebare cu privire la ”modul în care se fac dosarele”.

”În al doilea rând, motivul pentru care am cerut colegilor să nu încuviințeze solicitarea DNA este suspiciunea că acest dosar nu vizează înfăptuirea Justiției, ci mai degrabă a unor jocuri de altă natură. Cred că este menirea Senatului să atragă atenția, inclusiv prin vot, asupra faptului că există astfel de suspiciuni cu privire la modul în care se fac dosarele și că aceste semne de întrebare afectează nu doar drepturile și libertățile individuale, ci și încrederea oamenilor în instituții, în general și în Justiție, în special. Ar mai fi de precizat faptul că în acest dosar, Senatul a cerut, la începutul anului, urmărirea penală pentru abuz în serviciu și până în acest moment nu a fost dată nicio soluție.

Oprea se întreabă deja ce măsuri se vor lua la final pentru injuriile aruncate în această perioadă.

Așa cum am mai spus, mă consider nevinovat. Așa cum am mai spus, nu mi se pare normal ca un dosar cu o acuzație atât de gravă să fie atât de sărac în probe. Cu toate acestea, dosarul va ajunge în fața judecătorilor și sunt convins că, așa cum nenumărate zvonuri au fost infirmate, la fel vor fi infirmate și suspiciunile procurorilor. Iar atunci când judecătorii îmi vor da dreptate, mă întreb dacă cineva va plăti, totuși, pentru calomniile, injuriile și ura pe care zgomotul din jurul acestui dosar le-au produs”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*