Oprea, scăpat de urmărirea penală pentru ucidere din culpă în dosarul morţii lui Bogdan Gigină. Senatul a respins cererea DNA

oprea

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a fost scăpat de urmărirea penală în cazul morții polițistului Bogdan Gigină. Senatul a respins cererea formulată de DNA.

Cererea DNA a primit 73 de voturi „împotriva” solicitării DNA şi doar 45 voturi „pentru”, 6 voturi anulate. Votul a fost secret cu bile, potrivit regulamentului.

Gabriel Oprea le ceruse senatorilor să voteze împotriva cererii DNA de urmărire penală a sa, susținând că nu este vinovat de moartea polițistului din moemnt ce se afla pe bancheta din spate a mașinii.

„Cu unii colegi de aici din sală sunt prieten, amic, cu alţii nu, dar acum vreau să vorbesc doar despre dreptate. Mi se pare ceva halucinant. Vreau doar să explic foarte simplu şi scurt că în seara tragediei veneam de la o instituţie pe linia securităţii naţionale, nu veneam de la restaurant. Totul este documentat la secundă. În seara aceea, în jur de orele 19.00 aveam antemergătorul în faţă. În urma cercetării, viteza maşinii de poliţie era viteza legală. Cea în care mă aflam eu, atenţie pe bancheta din spate, deci nu conduceam, avea viteza legală. Din păcate s-a întâmplat această tragedie, un tânăr poliţist a căzut într-una din cele trei gropi din centrul Capitalei. Este o mare tragedie”, a spus Oprea.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *