Ultimele Știri

Oprea, salvat în timp record de Comisia de Etică! Nu a plagiat

Gabriel_Oprea

Gabriel Oprea a fost salvat în timp record de Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, iar în urma verificărilor s-a stabilit că prof. univ. dr. Gabriel Oprea nu a plagiat teza de doctorat.

„În urma sesizării având ca obiect teza de doctorat elaborată de domnul prof. univ. dr. Gabriel Oprea, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, singurul organism abilitat pentru soluţionarea acestui tip de sesizări la nivel naţional, în cazul persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică, a finalizat procedurile de analiză în acest caz, adoptând  Hotărârea nr. 2165/8.07.2015 prin care constată că nu se confirmă suspiciunea de plagiat.”, se arată în comunicat.

O sesizare privind plagierea lucrării de doctorat a lui Gabriel Oprea a fost depusă la Universitatea Bucureşti, ministrul Afacerilor Interne spunând că el este un om corect, iar cel care a făcut plângerea este „principala sursă de zvonuri şi minciuni” îndreptate împotriva sa.

„În legătură cu încercările mai vechi şi mai noi de a pune sub semnul întrebării probitatea mea morală, corectitudinea declaraţiilor de avere şi legalitatea parcursului meu academic, inclusiv cu privire la sesizarea de plagiat depusă la Universitatea Bucureşti privind teza de doctorat, ţin să precizez următoarele: sunt un om corect, am respectat şi respect legile ţării. În privinţa parcursului meu academic, am cerut şi am primit din partea Ministerului Educaţiei, conform legii, atestarea faptului că atât titlul de doctor, cât şi cel de conducător de doctorat au fost obţinute cu respectarea tuturor normelor legale şi a exigenţelor academice în vigoare la momentul respectiv”, arăta Gabriel Oprea, într-un comunicat transmis de Centrul de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*