Ultimele Știri

Oprea: Indemnizațiile pentru cele mai înalte funcții în stat cresc din august

Astăzi a avut loc o ședință a Guvernului condusă de premierul interminar Gabriel Oprea și în cadrul căreia s-a adoptat o ordonanță de guvern prin care  indemnizațiile lunare pentru cele mai înalte funcții publice din România se majorează începând din luna august.

Este vorba de creșterea salariilor președintelui României, prim-ministrului, președinților celor două Camere ale Parlamentului. În total 48 de funcții sunt vizate de această ordonanță precum preşedintele României, premierul, miniştrii, preşedintii celor două Camere ale Parlamentului şi directorii SIE, SPP, STS.

„Vreau să fac cunoscut în mod oficial faptul că, până la finalul acestui an, vom avea creșteri de salarii în tot sistemul public. Există un proiect pregătit de Ministerul Muncii care va deveni lege, în cel mai scurt timp, astfel încât fiecare angajat la stat să primească un salariu corect, în raport cu munca şi responsabilităţile sale”, a spus Gabriel Oprea.

În opina sa, creșterile salariale anunțate sunt conforme cu „statutul actual al României”.

„Îmi asum atât corectitudinea, cât și oportunitatea acestei măsuri. Consider că salarizarea din sistemul public nu este un act populist, ci o exigență în conformitate cu statutul actual al României. Nu ne putem preface că este normal ca un președinte de țară europeană să primească la final de lună aproximativ 1.500 de euro. Această anomalie trebuie să ia sfârșit”, a susținut Oprea.

Totodată, acesta a anunțat că, prin noul proiect de lege al salarizării bugetarilor pregătit de Ministerul Muncii, toate salariile din sistemul public vor crește până la sfârșitul anului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*