Ultimele Știri

Oprea cere senatorilor să îi ridice imunitatea

oprea

Gabriel Oprea le-a cerut, miercuri, colegilor parlamentari să voteze cererea de urmărire penală transmisă de DNA, el motivând că nu ar trebui prelungită perioada necesară stabilirii adevărului.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție cere Senatului să avizeze cererea pentru urmărirea penală a dl. Oprea Gabriel, senator în Parlamentul României, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială.

În dosarul lui Gabriel Oprea apare și numele procurorului general al României, Tiberiu Nițu, care de asemenea ar fi obținut foloase necuvenite. 

1. Infracțiunea de abuz în serviciu constând în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere.

2. Infracțiunea de abuz în serviciu constând în încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a beneficiat, în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliției rutiere.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*