Ultimele Știri

Opinii divergente între Putin și Merkel asupra Ucrainei

Cancelarul german Angela Merkel și președintele rus Vladimir Putin au avut o întrevedere la Milano, pe tema crizei ucrainene, în cadrul summitului euro-asiatic Asem.

„În cursul acestei întrevederi prelungite (de două ore şi jumătate) şi detaliate, Putin şi Merkel au verificat minuţios punerea în aplicare a acordurilor semnate la Minsk,  la 5 septembrie, care au permis instaurarea unui armistiţiu – încălcat în mod repetat – în estul Ucrainei între separatişti şi forţele loiale Kievului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Peskov.

Diferențe serioase rămân, în continuare,  între Germania și Rusia asupra crizei din Ucraina, în urma discuțiilor din Italia, dintre cancelarul Angela Merkel și președintele Vladimir Putin. Potrivit  unei declarații a purtătorul de cuvânt al Kremlinului, discuțiile dintre cei doi lideri au fost în contradictoriu asupra cauzelor crizei din Ucraina și  evenimentelor pe care aceasta le-a generat acolo.

„Cei doi lideri au continuat să-și exprime diferențe serioase de opinii cu privire la sursa de conflict intern din Ucraina, precum și despre  cauzele de bază pentru ceea ce se întâmplă azi, a declarat Peskov.

Președintele rus va fi în centrul atenției timp de  două zile în cadrul  summit-ului  ASEM,  în care liderii a peste 50 de țări vor discuta despre dezvoltarea durabilă și securitatea globală. Aceștia sunt, de asemenea, așteptați  să discute și despre o soluție pașnică referitoare la vărsarea de sânge  din Ucraina.

Summit-ul ASEM va fi prezidat de președintele Consiliului European, Herman van Rompuy, și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*