Ultimele Știri

Operațiunea de căutare a avionului AirAsia a fost suspendată

Căutările în cazul avionului AirAsia care s-a prăbușit cu 162 de persoane la bord au fost suspendate pe timpul nopții din cauza condițiilor meteo nefavorabile. 

Zborul Indonesia AirAsia QZ8501 a dispărut de pe radar în această dimineață și se pare că s-a prăbușit în Marea Java în largul coastei indoneziene. ”Căutările vor fi reluate mâine dimineață”, au declarat autoritățile indoneziene. AirAsia este un transportator regional care operează curse regionale în zona Asiei de sud-est și mai nou în India. Avionul prăbușit este un Airbus A320-200. AirAsia nu a mai pierdut niciun avion până la acest eveniment tragic și are un istoric bun prinvind sigurața zborului.

APTOPIX Indonesia Plane

”Aeronava a cerut către turnul de control o deviere de la linia de zbor din cauza condițiilor meteo și se afla în legătură cu controlorii de trafic în momentul dispariției de radar”, acest mesaj a fost postat de reprezentanții AirAsia pe pagina de Facebook a companiei.

Autoritatea Aviației Civile din Singapore a declarat că au început imediat căutările de la aflarea veștii și au trimis două avioane de căutare C-130.

Atât în Singapore cât și în Surabaya rudele așteaptă disperate vești de la autorități. O femeie din Indonezia  aflată pe Aeroportul  Changi din Singapore a declarat că sora ei și alți membri ai familiei, inclusiv doi copii, au fost la bord.

„Nimeni nu ne-a spus nimic. Am auzit vestea și am venit la aeroport”, a spus femeia înainte de a intra în zona de izolare, pentru AFP.

AirAsia-Airbus-A320-200_Map_flight_path_times_4x3_992

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*