Ultimele Știri

Operațiunea ”Cristal” – ANAF pune tunurile pe engros-urile din întreaga țară

anaf

ANAF a demarat operațiunea ”Cristal” în scopul de combate evaziunea fiscală din domeniul comerțului cu ridicata. Inspectorii antfraudă vor efectua controale la toate engros-urile din România.

Inspectorii antifraudă din toată țara vor verifica în detaliu activitatea economică și traficul de mărfuri din toate complexurile comerciale. Firmele descoperite cu nereguli în timpul verificărilor operative, vor avea parte de un control amănunțit asupra activității desfășurate până în prezent.

În cursul dimineții, 600 de inspectorii ANAF s-au deplasat la sediile a 60 de engros-uri. Primele verificări au loc la engros-urile: West Market(Oradea), Agrotransilvania Dezmir(Cluj), Romalion(Bacău), Pasărea Phoenix(Iași), Galgros(Galați), Tug(Brăila), Euro 2(Timișoara), Piața de Gros(Timișoara), Marlorex(Craiova), Frigofer(Craiova), Gama Center(Ploiești), Pavcom(Târgoviște), Expomarket Doraly(Afumați Ilfov), Smart Expo Flora(București), Brintex(Brașov).

Înspectorii antifraudă au efectuat în ultima jumătate de an acțiuni de documentare care au constat în principal în:
-crearea unei fișe documentare pentru fiecare centru engros din țară
-deplasări la fața locului, în haine civile, pentru culegerea informațiilor direct de pe teren
-efectuarea analizei finale de risc a firmelor care activează în cadrul engros-urilor

Scopul strategiei de combatere a evaziunii din zona comerțului cu ridicata este de a elimina firmele evazioniste din aceste centre engros și de a bloca, cu ajutorul noii proceduri de înregistrare în scop de TVA, accesul acestora și a persoanelor implicate în circuitul economic.

”La sfârșitul aceste operațiuni, singurii care vor mai desfășura activități economice în engros-urile din întreaga țară vor fi doar contribuabilii onești. Iar cei care se gândesc că vor înființa alte firme prin interpuși care nu au cazier fiscal, pentru a obține coduld e TVA, trebuie să înțeleagă că acesta nu este o operațiune singulară, ci doar primul pas din strategia de combatere definitivă a evaziunii fiscale din engros-uri. Vom verifica aceste centre comerciale fără întrerupere, până când se va elibera bon fiscal și pentru un șurub.” – a declarat Gelu Diaconu, președintele ANAF.

Inspectorii ANAF vor beneficia de suportul Brigăzii de intervenție rapidă din cadrul Jandarmeriei Române.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*