Operaţiune antiteroristă în Bruxelles după ce trei poliţisti au fost răniţi într-un raid

  • Adelina Mitrache
  • 15 martie 2016
  • Externe
operatiune antiterorista belgia

O operaţiune masivă antiteroristă a poliţiei belgiene, în colaborare cu forţele franceze, este în desfăşurare în Bruxelles, după ce mai multe focuri de armă au fost trase spre forţele de intervenţie, rănind trei ofiţeri, într-un raid legat de atacurile teroriste care au avut loc în noiembrie la Paris, transmite Reuters.

”Această operaţiune este legată de atentatele din Paris”, a declarat purtătorul de cuvânt al Procuraturii belgiene.

Autorităţile au recomandat rezidenţilor să rămână în locuinţe, iar şcolile primare din apropierea schimbului de focuri au fost închise. De asemenea, străzile din zona în care a avut loc raidul au fost închise. Mai multe elicoptere survolează suburbia Forest, iar forţele de comando au fost desfăşurate în zonă.

Presa belgiană relatează că ar putea să fie vorba de mai mulţi suspecţi armaţi care sunt căutaţi de poliţie.

Poliţia belgiană desfăşoară o operaţiune de căutare a unui atacator armat, care a deschis focul asupra forţelor de intervenţie în timpul unui raid asupra unei locuinţe din Bruxelles. Trei ofiţeri au fost răniţi în schimbul de focuri, iar autorităţile au blocat străzile din suburbia sudică a oraşului, Forest.

Salah Abdesalm, unul dintre teroriştii implicaţi în atacul asupra sălii de concert Bataclan din Paris, este încă în libertate la mai mult de cinci luni de la atentatele în care şi-au pierdut viaţa 130 de oameni, cei mai mulţi fiind ucişi la concertul Eagles of Death Metal.

Potrivit presei belgiene, acesta s-a ascuns timp de o lună într-un apartament din cartierul Schaerbeek  şi-a rămas nedepistat în ciuda căutărilor ample întreprinse de autorităţi.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *