Ultimele Știri

Opera 24, lansat cu interfaţă îmbunătăţită şi acces la o colecţie ce numără deja 1000 extensii

Ajuns la versiunea 24, web browser-ul Opera se laudă cu îmbunătăţiri aduse la nivelul interfeţei şi acces la 1000 dintre cele mai populare extensii pentru Google Chrome.

Opera 24 introduce optimizări pentru redarea mai clară a interfeţei pe ecrane cu densitate mare de afişare, respectiv funcţie pentru vizualizarea de miniaturi reprezentând conţinutul tab-urilor, afişate la trecerea cursorului peste lista prezentă deasupra barei de adrese. Astfel, utilizatorii pot inspecta tab-urile active fără să părăsească pagina afişată deja pe ecran.

Migrat anul trecut la motorul de randare Chromium pentru a îmbunătăţi compatibilitatea cu diverse website-uri, Opera a rămas practic fără extensii, colecţia trebuind refăcută de la zero adaptând extensii lansate iniţial pentru web browser-ul Chrome. Pentru a uşura munca dezvoltatorilor, Opera Software a pus la dispoziţie un program de conversie, documente explicative, respectiv canale de comunicaţie directă pentru soluţionarea rapidă a problemelor apărute.

În prezent, catalogul de extensii pentru Opera 24 numără peste 1000 selecţii, suficient pentru a reda web browser-ului o bună parte din funcţionalitatea pierdută anul trecut.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*