Ultimele Știri

ONU organizează, vineri, o sesiune specială consacrată situației umanitare din Alep

Consiliul ONU pentru drepturile omului va organiza vineri o sesiune specială consacrată situației umanitare din orașul sirian Alep, conform Agerpres.

Măsura a fost luată la cererea a 16 țări, printre care Statele Unite, Germania, Franța și Marea Britanie, a anunțat marți într-un comunicat, potrivit AFP.

Grupul de țări a explicat că a fost convocată o sesiune specială la Geneva „în urma recentei deteriorări a situației drepturilor omului la Alep și eșecului înregistrat de regimul (președintelui sirian Bashar) Al-Assad și aliaților acestuia de a-și îndeplini angajamentele internaționale în domeniul drepturilor omului”.

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra’ad Zeid Al-Hussein, și Comisia Națiunilor Unite de anchetă asupra Siriei au cerut în repetate rânduri sesizarea Curții Penale Internaționale de către Consiliul de Securitate, în legătură cu numeroasele crime comise în Siria.

Pentru o astfel de reuniune extraordinară este necesar sprijinul a cel puțin o treime dintre membrii Consiliului pentru drepturile omului, 16 țări. În acest caz este vorba despre Arabia Saudită, Belgia, Coreea de Sud, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Franța, Georgia, Germania, Letonia, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Paraguay, Portugalia, Qatar și Slovenia.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*