Ultimele Știri

OMV PETROM a fost scos la vânzare

omv petrom

OMV Petrom este cea mai importantă companie de la Bursa de Valori din România și, totodată, a două ca cifră de afaceri, fiind devansată de Dacia Renault.

Vineri, la prânz, Fondul Proprietatea, care deține 19% din acțiunile Petrom, a făcut un anunț care a luat prin surprindere pe toată lume: va demara o vânzare parţială a acţiunilor sale prin intermediul unei oferte publice, atât de acţiuni, cât şi de GDR (instrumente listate la Londra care au la bază acţiunile companiei), potrivit Ziarul Financiar. Acţiunile Petrom vor fi oferite atât persoanelor fizice, cât şi investitorilor instituţionali.

Fondul Proprietatea a mai încercat o dată să vândă acest pachet, dar nu a reușit.  Prețul era atunci de  0,4 lei. În momentul de față, acţiunile Petrom se tranzacţionează la Bucureşti la 0,2550 lei/acţiune, în scădere cu 1,54%. Petrom are o capitalizare bursieră de 14,670 miliarde lei (3,3 mld. euro).

Oferta de vânzare de acţiuni se aşteaptă să fie încheiată în trimestrul al patrulea, în funcţie de condiţiile de piaţă, de aprobarea prospectului de vânzare de către ASF, dar şi de confirmarea pentru admiterea GDR-urilor la tranzacţionare la Londra.

 

Fondul Proprietatea a promis că după această vânzare nu va mai vinde acțiuni Petrom pentru o perioadă.

Goldman Sachs, cea mai influentă bancă de investiţii americană, va fi coordonatorul global, iar ca brokeri vor acţiona BCR, Erste Group şi Wood & Company, brokerii din Cehia prin care Fondul Proprietatea îşi derulează cele mai multe tranzacţii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*