Ultimele Știri

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv

om de afaceri retinut la dna

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, a fost arestat în dosarul de trafic de influenţă în care este acuzat că a primit peste 2 milioane de euro ca să intervină la instituţii publice pentru plata unor lucrări.

Decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile a fost luată astăzi de Tribunalul Bucureşti, însă nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel. Procurorii DNA au făcut percheziţii, astăzi, la sediul Primăriei Constanţa, precum şi la sediile mai multor firme, între care şi SC Soti Cable Neptun SRL, a omului de afaceri Sorin Strutinsky, fiind verificate contractele încheiate între acestea şi primărie.

Omul de afaceri este acuzat de spălare de bani, trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit DNA, acesta ar fi primit de la reprezentantul unei firme peste 635.000 de lei şi 25.000 de euro, pentru a interveni la funcţionari ai Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa să plătească lucrările executate de societate, în baza unui contract.

De asemenea, Sorin Strutinsky este un apropiat al primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, cu care este asociat în mai multe firme.

Potrivit unor documente ale procurorilor, cercetările în acest dosar au la bază sesizarea făcută de ANI, în decembrie 2014, prin care cerea DNA să îl verifice pe Radu Mazăre pentru conflict de interese, după ce Primăria Constanţa a acordat contracte în valoare de aproape 4,6 milioane de euro firmelor Conpress Holding şi Soti Cable Neptun, al căror asociat, Sorin Strutinsky, este în relaţii comerciale cu Mazăre în opt societăţi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*