Ultimele Știri

Omul de afaceri Horia Simu, campionul despăgubirilor, a fost reţinut de procurorii DNA

Horia Simu

Omul de afaceri Horia Simu a fost reţinut azi-noapte de procurorii DNA. El a fost audiat în dosarul în care este acuzat că ar fi păgubit statul cu 55 de milioane de euro, după ce a primit o despăgubire de la ANRP.

Horia Simu a cumpărat drepturile litigioase cu doar un milion şi jumătate de euro, iar în urma despăgubirilor a încasat 100 de milioane de dolari. Procurorii au descins ieri dimineaţă, la ora 6, în locuinţa omului de afaceri, iar după 18 ore de percheziții au inventariat cele peste 150 de tablouri semnate printre alţii de Corneliu Baba, Gheorghe Petraşcu şi Samuel Mutzner, dar şi ceasuri de lux şi bijuterii despre care anchetatorii cred că ar fi fost cumpărate din banii primiţi din despăgubirile ilegale.

Omul de afaceri este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu după ce i-ar fi influenţat pe membrii comisiei ANRP să-i acorde, în 2008, despăgubiri de 105 milioane de euro pentru un teren din Capitală, dublu faţă de valoarea reală.

Suprafața de zece hectare din sectorul 6 a obținut-o după ce a cumpărat drepturile litigioase contra sumei de 1,5 milioane de dolari. O parte dintre documente din dosarul depus la ANRP ar fi conținut înscrisuri false, spun procurorii DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*