Ultimele Știri

Omul cu jumatate de cap

O nouă şansă a fost oferită celor care suferă accidente tragice ce îi marchează fizic pentru totdeauna. Medicii chinezi au reuşit să conceapă mulaje şi plase 3D din titan, care să înlocuiască părţi ale corpului care au fost afectate.

Un bărbat chinez a supravieţuit în mod miraculos după ce a căzut de la etajul 3 cu capul într-un buştean. Acesta a rămas fără partea stângă a capului. În urma traumei suferite, el nu putea să vorbească, să scrie şi nici să vadă cu ochiul stâng. Din cauza aspectului său fizic vecinii l-au poreclit ”omul cu jumătate de cap” sau Frankenstein. Viaţa lui devenise un chin până să  beneficieze de un astfel de implant.

13

12

Pentru a veni în ajutorul lui, medicii chinezi au creat o plasă de titan 3 D, pentru a-i reface partea lipsă a capului. Procedura a fost complicată deoarece a fost făcuta într-o zonă foarte sensibilă a capului, iar riscurile erau mari fiindcă trebuia îndepărtat mușchiul pentru ca plasa să fie pusă apoi cu succes.  Plasa aplicată a fost construită în Belgia într-o clinică specializată. Este pentru prima oară în lume când o astfel de operaţie este realizată. Tot în acest an doctorii chinezi au reuşit să salveze şi viaţa unui copil bolnav de leucemie înlocuindu-i o vertebră. Acum acesta poate să meargă şi să îşi trăiască viaţa liniştit.

a

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*