Olteanu, la ieşirea din arest: ”Voi transmite cât mai rapid demisia”

bogdan olteanu

Bogdan Olteanu a declarat, la ieșirea din arest, că îşi va da demisia din funcţia de viceguvernator al BNR.

Acesta a fost eliberat după 24 de ore de la reţinerea sa de către DNA pentru o acuzaţie de trafic de influenţă care ar fi avut loc în 2008, în perioada când deţinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Nu voi face multe comentarii. E un moment greu. E un moment trist şi o perioadă foarte tristă, sper să se termine cât mai repede. Doresc să obţin achitarea cât mai rapid pentru a reîncepe o viaţă normală. Până la acel moment voi face ceea ce onoarea şi respectul faţă de instituţia din care am făcut parte îmi cere. Voi transmite cât de rapid demisia mea din conducerea Băncii Naţionale şi voi urma să îmi susţin cauza în justiţie”, a declarat fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Constantin Durgheu, avocatul lui Bogdan Olteanu:  „O decizie pe care doamna preşedintă a considerat-o corectă. Nu pot să contestez. Parchetul poate contesta in termen de 48 de ore. Şi noi am contestat deja arestul la domiciliu. Măsura maximă preventivă este controlul judiciar. Domnul Bogdan Olteanu a primit cu bucurie soluţia. Dânsul se vedea şi cu celelate personaje din mass-media care contau în viaţa politică. Se face o asociere greşită. Dacă s-ar fi văzut doar cu acea persoană (Sorin Ovidiu Vîntu – n.r.), atunci ar fi fost corect”.

Olteanu este acuzat că ar fi primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru a-l susţine în funcţia de guvernator al Deltei pe jurnalistul Liviu Mihaiu, conform Mediafax.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *