Olimpic la informatică și engleză, dar corigent la fizică: ”Am început să fiu ironizat de domnul profesor pentru ceea ce fac”

Un elev de clasa a XI-a al Liceului Teoretic „Carol I” din Feteşti este olimpic la informatică și engleză, însă nu a reușit sub nicio fărmă să obțină notă de trecere la ora de fizică.

La 17 ani, Andrei Gherghe, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Carol I” din Feteşti, s-a înscris la cursurile extraşcolare organizate în Cluj, în domeniul informaticii, iar în urma rezultatelor bune pe care le-a obţinut acolo, a fost selectat să participe în această vară la un curs de pregătire în cadrul reprezentanţei Microsoft de la Bucureşti.

În ciuda timpului extrem de limitat, Andrei nu şi-a neglijat şcoala, ci a tratat cu responsabilitate învățatul şi a participat la olimpiadele naţionale de limba engleză şi informatică. La prima olimpiadă a obţinut menţiune, iar la cea de a doua medalia de bronz, conform Adevărul.

Problemele pentru acesta au început să apară după ce a dat un interviu televizat, în care a criticat învățământul din România.

„De la momentul acelui interviu, la şcoală, lucrurile s-au schimbat. Am început să fiu ironizat de domnul director pentru ceea ce fac. Am încercat să fac tot posibilul să mă conformez regulamentului din şcoală. Am fost la olimpiade, m-am pregătit pentru ele. Dar se pare că eforturile mele au fost inutile” susţine Andrei Gherghe.

Mama băiatului susține că a încercat să discute cu profesorii despre absențele acestuia, cauzate de pregătirea intensivă pentru olimpiade, însă din partea profesorului de fizică nu a primit niciun fel de înțelegere.

„A fost dorinţa mea ca Andrei să meargă la liceu în continuare. I-am spus că poate să meargă la Cluj, dar să nu-şi ignore lecţiile. A participat şi la olimpiade, iar acum s-a trezit corigent la Fizică. A fost propus şi pentru exmatriculare. Ni s-a zis să aducem scutiri medicale. Eu nu pot să fac acest lucru pentru că nu este drept. Cu siguranţă s-ar fi putut găsi o soluţie mai bună. Este regretabil că s-a întâmplat aşa ceva”, precizează Simona Gherghe, mama lui Andrei.

Profesorul de fizică al Liceului Teoretic „Carol I” Feteşti se numeşte Laurenţiu Velicu şi este însuşi directorul instituţiei de învăţământ.

„Ceea ce s-a întâmplat cu elevul Gherghe nu contravine regulamentului şcolar. Ceea ce învaţă la Cluj nu are legătură cu şcoala noastră, tocmai de aceea el trebuie să înţeleagă faptul că funcţionăm după alt sistem. Eu l-am invitat să vină în ultima săptămână de şcoală să-şi rezolve situaţia şcoală. Nu a fost prezent. Tocmai de aceea există acea corigenţă la Fizică”, susţine Laurenţiu Velicu, directorul Liceului Teoretic „Carol I” Feteşti.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *