Ultimele Știri

Oligarhul moldovean Vladimir Plahotniuc, mesaj pentru Trump. „Ne aşteptăm ca SUA să susţină călătoria noastră istorică”

trump

Oligarhul moldovean Vladimir Plahotniuc, preşedintele Partidului Democrat din R. Moldova, a scris,într-un articol pentru Fox News,că în timp ce mulţi est-europeni salută promisiunea Administraţiei Trump de a îmbunătăţi relaţiile cu Rusia,ei speră că acest lucru nu se va întâmpla cu preţul visului lor de a avea relaţii mai bune cu Occidentul.

„Fiind o mică fostă republică sovietică fără ieşire la mare, înconjurată naţiuni NATO la vest şi Ucraina la est, Republica Moldova are, în mod clar, o miză importantă de pe urma vreunei reconcilieri americane cu Rusia. Şi în timp ce ultimul lucru pe care îl dorim este să ne slăbim ancorarea în Occident, suntem optimişti că viziunea preşedintelui-ales Trump poate transforma în bine mediul de securitate din regiuna noastră”, a scris oligarhul moldovean Vladimir Plahotniuc.

„În calitatea de om de afaceri la rândul meu, care crede de asemenea în « arta negocierii», sunt încrezător că abordarea non-conflictuală a lui Trump vizavi de Moscova nu doar că va reduce tensiunile dintre ţările voastre, ci va reduce, de asemenea, presiunea exercitată asurpa unor state ca al nostru de a alege o tabără. În timp ce Republica Modova nu vrea să fie atrasă înapoi pe orbita Moscovei, ştim de asemenea că nu putem prospera ca pion în lupta pentru putere dintre Est şi Vest”.

„În loc să fim atraşi într-un nou război rece, vrem să mergem mai departe cu o economie de piaţă liberă integrată în Occident dar în relaţii de pace cu Estul. Şi ne aşteptăm ca Statele Unite să continue să susţină călătoria noastră istorică către locul nostru firesc în comunitatea europeană”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*