Ultimele Știri

Oligarhii de la Chișinău tremură! 100.000 de oameni au ieșit în stradă pentru a-și lua țara înapoi

chisinau

Circa 100.000 de basarabeni au ieșit în stradă pentru a cere demisia președintelui Nicolae Timofti și anchetarea oligarhilor care au pus stăpânire pe Republica Moldova.

Organizatorii manifestației, Platforma Civică Demnitate și Adevăr, a devenit o voce din ce în ce mai puternică în Republica Moldova și are toate șansele să răstoarne actuala clasă politică de la Chișinău. Protestatarii au cerut demisia președintelui Nicolae Timofti, personaj care ar fi apărătorul clasei politice mafiote din Moldova. 

Oligarhii de la Chișinău sunt acuzați de jefuirea Băncii de Economii din Moldova. Aceștia au sustras din conturile băncii circa 1 miliard de dolari, dar principalii vinovați nu sunt trași la răspundere. 

Vom avea un Maidan la Chișinău

La manifestație participă cetățeni din toată Republica Moldova, reprezentanți ai tinerilor, profesorilor, medicilor, veteranilor de pe Nistru, dar și cetățeni care s-au întors din străinătate pentru acest protest. Într-un glas, protestatarii s-au declarat împotriva actualei clase politice, pe care o consideră vinovată de „jaful miliardului” și compromiterea parcursului european.

Numeroși protestatari au venit cu corturile și sunt hotărâți să rămână în centrul Chișinăului până solicitările le vor fi îndeplinite.

„Acest președinte al criminalilor nu mai poate să stea în funcție. trebuie să-și dea demisia și să alegem un președinte al poporului, prin vot direct. Noi suntem poporul”, a declarat Vasile Năstase, membru al Platformei Civice.

8

19

 

Președintele Nicolae Timofti și președintele Parlamentului, Andrian Candu, au refuzat să discute cu grupul de inițiativă al protestatarilor, care urma să le aducă la cunoștințe solicitările poporului.

Politicienii de la Chișinău sunt dați dispăruți. Oamenii își „cer țara înapoi” de la guvernarea „mafiotă, criminală și coruptă”.

10„Nu vom pleca de aici până ce nu vom fi ascultați. Am făcut trei manifestații de amploare, zeci de pichetări în această vară, dar niciodată solicitările noastre nu au fost ascultate de guvernarea criminală. Dacă plecăm, nu ne vor mai permite să ne mai întoarcem. Nu ne vor mai permite să mai protestăm”, a declarat Alex Cozer, unul dintre membrii Platformei.

Protestatarii de la Chișinău vor să rămână în stradă până când lucrurile nu vor fi rezolvate în țară. Ei cer anchetarea corupților, formarea unei instituții anticorupție după modelul DNA-ului din România, demisia președintelui Nicolae Timofti și a parlamentarilor corupți. 

„Grupul de inițiativă al protestatarilor se întâlnește cu premierul Streleț. Urmează să-i prezinte revendicările poporului”, a anunțat Valentin Dolganiuc, unul dintre membrii grupului de inițiativă.

Printre solicitările înaintate de către grup se numără depolitizarea instituților de stat, demisia președintelui Nicolae Timofti și alegerea unui nou președinte de către popor, prin vot direct.

171

161

112

61

12

11

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*