Ultimele Știri

Olguţa Vasilescu despre evoluția României la Rio 2016: ”Sponsorii nu mai finanţează că se lasă cu puşcărie. De la 100 de medalii, am ajuns la 5”

Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, s-a arătat nemulțumită de evoluția României la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, țara noastră ocupând locul 47, și a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj tranșant. 

Principala cauză a evoluției României la Jocurile Olimpice de anul acesta este ”legea foarte proastă”, suține Olguța Vasilescu. De asemenea, aceasta susține că sponsorii se tem să mai investează în sportul românesc din cauza pericolelor de pușcărie.

”Dezastru pentru România la Olimpiadă! Toată lumea e de acord şi toată lumea se întreabă de ce! Cât de greu e să se priceapă? Autorităţile locale finanţează sportul cât să nu moară subit, din cauza unei legi foarte proaste. Şi cel puţin ultimii trei miniştri ai Tineretului şi Sportului s-au pronunţat public că e proastă, dar nu au făcut nimic să o îmbunătăţească. Sponsorii nu mai finanţează. Că se lasă cu puşcărie… Vezi inclusiv cazul meu, care e în aceeaşi notă. Ministerul Sportului se preface că susţine sportul. Indemnizaţiile sportive sunt o bătaie de joc, nu se acoperă nici echipamentul şi vitaminele. De unde performanţă? Se trezeşte cineva sau ne plângem două zile şi după aceea revenim la ale noastre şi uităm? De la 100 de medalii, am ajuns la 5. Şi e o minune că există şi alea…”.

Comparativ cu anul acesta, în urmă cu 16 ani, la Sydney 2000, România obţinea nu mai puţin de 26 de medalii, dintre care 11 de aur, ocupând astfel locul 11 în clasamentul pe naţiuni.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*