Ultimele Știri

Oficial ungar: Conflictele cu România şi Croaţia au avut loc pentru că aceste ţări sunt necinstite

Gergely Gulyas

Conflictele recente ale Ungariei cu România şi Croaţia au avut loc pentru că aceste ţări vecine fie au fost „necinstite”, fie „şi-au calculat greşit puterea”, a apreciat Gergely Gulyas, vicepreşedintele Parlamentului ungar, într-un interviu publicat joi de cotidianul Magyar Idok, citat de MTI.

Întrebat despre relaţiile cu România, Gulyas a declarat că ridicarea unui gard pe un segment al frontierei comune ar fi o „necesitate tehnică”, nu un „act simbolic”.

„Frontierele Schengen trebuie apărate, iar politicienii europeni care critică Ungaria pentru ridicarea unor ziduri nu au venit cu altă idee”, a precizat el.

Gulyas a apreciat că tensiunile recente ale Ungariei cu România şi Croaţia au avut loc pentru că aceste ţări vecine fie au fost „necinstite”, fie „şi-au calculat greşit puterea”.

El a mai afirmat că criza imigraţiei ar putea pune capăt „corectitudinii politice”, în condiţiile în care mulţi cetăţeni vest-europeni îşi dau seama că promisiunile făcute de liderii lor politici pot fi cu greu îndeplinite.

Europa trebuie să-şi realizeze propriile interese, altfel întregul continent va fi slăbit, a subliniat Gulyas în interviu.

Liderii politici aleşi în statele membre ale Uniunii Europene trebuie să se confrunte cu realitatea conform căreia opinia alegătorilor lor este vizibil diferită de a lor, a mai spus politicianul ungar.

Alegătorii au realizat că situaţia este imposibilă şi că politicile „ipocrite şi mincinoase” ale liderilor lor privind imigraţia nu mai pot fi acceptate, a avertizat acesta.

Gulyas a mai apreciat că actuala criză din Siria nu poate fi rezolvată sau ar fi foarte greu de soluţionat fără implicarea Rusiei. „Încheierea războiului din Siria cât mai repede este în interesul Europei”, a conchis el.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*