Oficial SRI, declarații alarmante: „Indiciile arată că Daesh pregăteşte un atac de proporţii”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 1 august 2016
  • Social

Sorin Gabriel Cozma, şeful Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere a Terorismului din cadrul Serviciului Român de Informații, a declarat că sunt informații conform cărora Daesh pregătește un atac de proporții.

Sorin Cozma declară că Daesh este un ”cel mai puternic brand creat de terorism”, iar anumite informații arată că acesta se pregătește pentru un atentat ”inedit”, de mari proporții.

„Noi nu vorbim de ISIS sau ISIL, noi vorbim de DAESH. Nu putem permite să se numească stat. DAESH e o mutație genetică a Al-Qaeda. Al-Qaeda se baza pe Al-Jazeera. DAESH aparține erei Facebook și Twitter”, spune Sorin Gabriel Cozma.

„Al-Qaeda își conduce fransizele de la distanță, practică un management pasiv. DAESH se implică în viața de zi cu zi, face transfer de know-how și resursă umană către fransiza, practic management activ. Al-Qaeda încearca, în ultima vreme, să evite atentatele ce pot conduce la victime musulmane sau civile. DAESH acționeaza cu o violență nejustificată, nediscriminând între cei vizați de atentate. DAESH e cel mai puternic brand creat de terorism”, afirmă oficialul SRI, conform Hotnews.ro.

El mai spune că „Se trece, treptat, de la Radicalizare Islamică la Islamizarea Radicalizării. Un posibil subiect de studiu pentru sociologi. Indiciile arată că DAESH pregătește un atac de mari proporții, inedit.”

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *