Oficial rus: Suplimentarea capacităţilor NATO în apropierea Rusiei înrăutăţeşte situaţia mondială

  • Adelina Mitrache
  • 20 iunie 2016
  • Externe

Decizia NATO de suplimentare a capacităţilor militare în apropierea frontierelor Rusiei înrăutăţeşte situaţia la nivel global, avertizează Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului Naţional de Securitate de la Moscova.

„Statele Unite şi partenerii din cadrul NATO au luat măsuri în sensul aducerii infrastructurii militare mai aproape de frontierele Rusiei. În acelaşi timp, se vehiculează supoziţia unei «ameninţări militare ruse». Polonia şi ţările baltice s-au alăturat acestei frenezii mediatice”, a declarat Nikolai Patruşev, citat de site-ul agenţiei Tass.

„Rusia este forţată să ia măsuri simetrice de tip politic, economic şi militar. Aceste măsuri, inclusiv cele din regiunea baltică, se bazează pe strategia Rusiei în materie de securitate naţională prezentată de preşedintele Vladimir Putin la sfârşitul anului 2015”, a subliniat Patruşev.

Alianţa Nord-Atlantică a decis săptămâna trecută să trimită circa 4.000 de militari suplimentari în Polonia şi în ţările baltice. Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia cer de mult timp consolidarea prezenţei militare NATO, pentru descurajarea Rusiei.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *