Oficial german: UE trebuie să acţioneze rapid pentru a preîntâmpina o „conflagraţie” după Brexit

  • Adelina Mitrache
  • 10 iulie 2016
  • Externe
ue uniunea europeana

Liderii europeni trebuie să acţioneze rapid pentru a demonstra că UE rămâne un organism capabil să facă faţă provocărilor globalizării şi după decizia Marii Britanii de a părăsi Blocul comunitar. a afirmat ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, potrivit Reuters.

Într-un interviu acordat cotidianului Augsburger Allgemeine, Schaeuble a declarat că Uniunea Europeană rămâne răspunsul corect.

„Dar trebuie să acţionăm rapid pentru a preîntâmpina apariţia unei conflagraţii în urma Brexitului,” a mai spus oficialul german.

„Europa trebuie să-şi dovedească rapid valoare, soluţionând chestiuni urgente,” cum ar fi criza imigranţilor şi şomajul în rândul tinerilor din sudul Europei, a adăugat acesta.

De asemenea, ministrul a reiterat îngrijorarea sa cu privire la efectele ratelor scăzute ale dobânzii în zona euro şi în alte ţări industrializate.

„Politicienii trebuie să acţioneze pentru a uşura calea spre o creştere mai mare prin crearea unor condiţii atractive pentru investiţii private şi reforme structurale,” a mai afirmat politicianul german.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *