Ultimele Știri

Off-shore-ul asociat cu soţia şefului ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, este reprezentat în România de ginerele acestuia

Gelu Stefan Diaconu

Off-shore-ul asociat cu soţia şefului Fiscului, Gelu-Ştefan Diaconu, este reprezentat în România de ginerele acestuia, Wesley Elijah Schroeder, un avocat american născut în Oklahoma, scria Centrul de Investigaţii Media în anul 2013, în continuarea investigaţiei în care afirmă că Hotelul „Internaţional” din Bucureşti este operat de o firma deţinută de soţia şefului ANAF şi de un off-shore cipriot cu legături de afaceri clare cu familia Ruşanu.

Astfel, Cartha Limited, off-shore-ul cu care este asociată soţia sa, este reprezentat în România de ginerele lui Gelu Ştefan Diaconu, pe nume Wesley Elijah Schroeder, potrivit sursei citate.

În cursul zilei de luni un jurnalist a comandat o cafea și o apă plată la barul Hotelului Internațional, deținut de familia șefului fiscului, dar nu a primit bon fiscal pentru suma încasată, repectiv 16 lei. Ca atare așa arată România reală, unde zeci de magazine și mici întreprinzători s-au trezit cu magazinele închise pentru câțiva lei în plus. 

 

Centrul de Investigaţii Media, care prezintă o serie de documente, afirmă că „o persoană cu acelaşi nume, aceeaşi dată şi acelaşi loc de naştere apare, în datele de la Registrul Comerţului din România, că fiind asociată în firma YogoBerry SRL cu Nicoleta Schroeder Diaconu, chiar fiica soţilor Diaconu”.

„Ei poartă acelaşi nume, mai multe surse confirmându-ne că sunt soţ şi soţie. Aceleaşi surse ne-au precizat că cei doi s-au cunoscut cu ocazia unei burse primite de fiica sa în SUA, bursă la care Gelu Diaconu se referă în declaraţia de avere din anul 2009, unde scrie, la rubrica referitoare la veniturile obţinute de copii, următoarele: ‘Clark University, scholarship and part time jobs, 40.000 USD'”, precizează sursă citată.

Nicoleta Schroeder Diaconu are 60 la sută în părţile sociale ale firmei, iar soţul ei, Wesley Elijah Schroeder, restul de 40 la sută.

Firma YogoBerry SRL apare într-o declaraţie de avere a lui Diaconu, depusă în septembrie 2013 la CEC Bank, unde Diaconu este membru în Consiliul de Administraţie, şi care conţine o referire la Yogoberry. Şeful fiscului scrie în această declaraţie de avere că soţia să, Mihaela Diaconu, a încasat de la YogoBerry SRL 9.082 de lei în anul fiscal 2012.

Firma are că obiect principal de activitate „Comerţul cu amănuntul al altor produse alimentare, în magazine specializate”, şi, din aceleaşi date de la Registrul Comerţului, înţelegem că deţine câte un magazin în câteva centre comerciale din Bucureşti, Ploieşti şi Iaşi.

Aşadar, off-shore-ul care deţine Hotelul Internaţional din Bucureşti împreună cu soţia lui Diaconu este reprezentat în România chiar de ginerele şefului Fiscului, concluzionează Centrul de Investigaţii Media.

De menţionat că Gelu-Ştefan Diaconu a precizat, într-un comunicat ANAF, că „dintr-o regretabilă eroare materială nu au fost menţionate (în declaraţia de avere) părţile sociale deţinute” de soţia sa, dar această eroare „a fost îndreptată prin depunerea declaraţiei rectificativă”.

De asemenea, şeful Fiscului afirmă că legaturia soţiei sale „cu off-shore-ul la care se face referire a rezultat în urmă unei acţiuni complet independente” de această, „respectiv în urmă vânzării de către asociaţi a părţilor sociale către acel off-shore”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*