Ultimele Știri

Odată cu demisia premierului, noi detalii ies la iveală. Afacerea Dacianei Sârbu, în ilegalitate

Soția premierului demisionar, Daciana Sârbu, și-a deschis în urmă cu câteva săptămâni, o cofetărie pe strada Benjamin Franklin, denumită ”Mara Mura”. Primăria Sectorului 1, însă, nu a eliberat o autorizație de funcționare pentru „Mara Mura”, relatează o anchetă realizată de Centrul pentru Jurnalism Independent.

Cofetăria ”Mara Mura” este deținută de D&C Sweets SRL, societate comercială la care Daciana Sârbu are 50% din părțile sociale. Primăria Sectorului 1 susține că nua  fost emisă o aurizație de funcționare pentru această afacere.

„Reprezentanții au depus documente la dosarul de autorizare al punctului de lucru din strada Benjamin Franklin, numărul 5, dar dosarul este încă în lucru la inspectorii Primăriei Sector 1 și, deci, o autorizație de funcționare nu a fost emisă. Practic, funcționează ilegal, vom trimite un inspector să controleze localul și, cel mai probabil, firma va fi amendată”, au transmis Centrului Român pentru Jurnalism de Investigații reprezentanții Biroului de presă al Primăriei Sector 1.

D&C Sweets SRL a fost înființată în 2014 de către Daciana Sârbu și Cristina Voicu, fiecare deținând câte 50% din părțile sociale ale societății comerciale. Daciana Sârbu a investit, imediat după înființarea firmei, sume generoase pentru funcționarea societății comerciale (conform declarației de avere a soțului Victor Ponta): 65.625 lei în 2014 și 83.000 lei anul acesta. În total, deci, este vorba de aproape 150.000 de lei, relatează Revista Blogurilor.

daciana imprumuturi

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*