Ultimele Știri

Obligaţiile fiscale care vor fi anulate începând de astăzi

obligatii fiscale

Proiectul prevede anularea unor obligaţii fiscale stabilite în mod abuziv de către organele fiscale, fiind legat de reîncadrarea activităţii independente în activitate dependentă, în mod abuziv. Legea amnistiei fiscale a intrat în vigoare vineri, astfel că o serie de obligaţii fiscale care au fost stabilite abuziv de Fisc vor fi anulate.

Actul normativ se referă şi la anularea obligaţiilor fiscale ale salariaţiilor care au primit indemnizaţii de delegare, cum ar fi diurnele, pe care organele fiscale le-au considerat salarii.

Totodată, vizează persoanele care au obţinut venituri sub nivelul salariului minim pe economie şi au fost obligate să plătească contribuţii de sănătate la nivelul salariului minim pe economie.

O altă modificare se referă la persoanele fizice autorizate care au depăşit plafonul de venituri şi trebuia să se declare ca plătitor de TVA.

Legea a fost aprobată de Camera Deputaţilor, for decizional, în 24 iunie, și a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis aproape o lună mai târziu, în 20 iulie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*