Ultimele Știri

Obama va vizita Hiroshima, la 71 de ani după ce oraşul a fost distrus de o bombă atomică americană

barack obama

Barack Obama va vizita Hiroshima, aceasta fiind prima vizită a unui preşedinte american în exerciţiu în oraşul japonez distrus de o bombă atomică lansată de un bombardier american, în urmă cu 71 de ani, relatează Reuters online, citând cotidianul japonez Nikkei.

Preşedintele Obama ar urma să efectueze această vizită după summit-ul G7 programat luna viitoare. Citând un oficial american, cotidianul japonez relatează că Washingtonul plănuieşte să propună o vizită pentru data de 27 mai, la finalul summit-ului.

Oficialii din cadrul Ministerului japonez de Externe nu au putut fi contactaţi pentru a comenta aceste informaţii.

O vizită prezidenţială la Hiroshima ar stârni controverse în Statele Unite, în cazul în care ar fi percepută drept o scuză pentru acţiunile americane din urmă cu 71 de ani.

Majoritatea cetăţenilor americani consideră bombardarea oraşelor Hiroshima şi Nagasaki, la 6 august, respectiv 9 august 1945, ca fiind justificate de nevoia de a încheia războiul. Pe de altă parte, marea majoritate a japonezilor consideră bombardamentele ca fiind nejustificate.

În cursul unei vizite efectuate la Hiroshima, în această lună, secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat că Obama ar dori să viziteze oraşul, completând că nu ştie dacă programul preşedintelui, cu ocazia prezenţei sale în Japonia pentru Summit-ul G7, îi va permite acest lucru.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*