Ultimele Știri

Obama: Rusia îi vede pe oponenții lui Assad ca fiind „toți teroriști”

Președintele Statelor Unite Barack Obama a declarat vineri că Rusia nu face distincție între Statul Islamic și insurgenți islamici mai moderați din Siria, în timp ce a lansat lovituri aeriene în sprijinul regimului președintelui Bashar al-Assad, iar abordarea ei în Siria este sortită eșecului, informează Reuters.

„Din perspectiva lor, ei toți sunt teroriști”, a spus Obama într-o conferință de presă la Casa Albă.

Președintele rus Vladimir Putin „nu face diferența între gruparea Statul Islamic și o opoziție (siriană) sunită moderată. Din perspectiva lor, ei sunt toți teroriști, iar aceasta este o rețetă pentru dezastru, o catastrofă asigurată”, a subliniat Obama.

Obama a considerat ca fiind „posibilă” găsirea unei soluții politice cu Moscova, dacă Rusia recunoaște „că trebuie să existe o schimbare de guvern” în această țară și președintele sirian Bashar al-Assad trebuie să plece.

„Vom menține contacte (cu Moscova), dar nu vom fi în măsură să ținem aceste negocieri dacă nu există o recunoaștere a faptului că este nevoie de o schimbare de guvern” în Siria, a declarat Obama.

„Problema aici este Assad și violența pe care o provoacă poporului sirian, iar aceasta trebuie să se termine”, a notat președintele american.

„Și pentru a se termina, suntem pregătiți să lucrăm cu toate părțile vizate, dar nu suntem gata să cooperăm cu o campanie rusă ce doar încearcă să distrugă pe oricine care este dezgustat și săturat de comportamentul lui Assad”, a conchis Obama.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*