Ultimele Știri

Obama: Rusia este vinovată de violențele din estul Ucrainei

Președintele Barack Obama acuză Rusia și o consideră responsabilă de violențele din estul Ucrainei. Revoltele violente sunt implementate de Rusia, iar noile imagini din satelit arată rolul său clar în acest război, spune președintele american.  Rusia neagă acuzațiile NATO și spune că niciun soldat rus nu luptă alături de separatiști.

ucraina

Peste 2.000 de persoane au fost ucise în patru luni de la începerea războiului. NATO organizează o întâlnire de urgență, vineri, pentru a discuta despre criză. Prin urmare, joi a avut loc întâlnirea de urgență a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite din New York. Separatiștii proruși au deschis recent un nou front, prin sechestrarea orașului din sud-estul Ucrainei, Novoazovsk.

ucraina2

Această acțiune a ridicat temeri, astfel Kremlinul ar putea dori crearea unui coridor  între Rusia și Crimeea – teritoriu anexat de Rusia în luna martie. Separatiștii proruși au în vizor ocuparea orașului port Mariupol, controlat de forțele ucrainene. Președintele SUA, Barack Obama amenință Rusia, și îi cere să își retragă trupele din Ucraina altfel vor fi luate măsuri excepționale.

ucraina3

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*