Obama respinge acuzațiile lui Trump privind trucarea viitoarelor alegeri prezidențiale: ”Este ridicol! Ieși afară și încearcă să câștigi alegerile”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 5 august 2016
  • Externe

Președintele SUA Barack Obama respinge acuzațiile candidatului republican Donald Trump, care susține că următoarele alegeri prezidențiale vor fi trucate.

Obama a menționat că afirmațiile lui Trump reprezintă o idee absurdă și susțin o teorie a conspirației imposibil de realizat într-o țară unde procesul electoral este extrem de atomizat și împărțit între autoritățile locale, conform Agerpres.

”Evident că alegerile nu vor fi trucate, ce înseamnă asta? Dacă domnul Trump sugerează că există o teorie a conspirației care se propagă în țară… este ridicol și nu cred că cineva va lua în serios acest lucru”, a spus Obama.

Procesul de votare este supravegheat de oficiali locali și statali, iar oficialitățile naționale iau în serios obligația de a proteja procesul electoral, a subliniat președintele SUA. El a adăugat că este neobișnuit ca cineva să afirme că a fost păcălit înainte ca jocul să se fi încheiat.

”Ieși afară și încearcă să câștigi alegerile”, a mai spus Barack Obama, adresându-se candidatului republican în cursa pentru Casa Albă.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *