Ultimele Știri

Obama: Rasismul este adânc înrădăcinat în societatea americană

Barack Obama susţine că rasismul este bine înrădăcinat în societatea americană şi vizează mai ales persoanele de culoare.  

Declaraţia preşedintelui are loc în contextul în care justiţia americană  nu a pus sub acuzare ofiţeri de poliţie albi  care au brutalizat sau ucis tineri de culoare.

„Oricât de dureroase sunt aceste incidente, nu putem echivala ceea ce se petrece acum cu ceea ce se întâmpla în urmă cu 50 de ani”, atrage atenția Barack Obama. Nedreptatea tot mai mare împotriva afro-americanilor a condus la mijlocul anilor ’50 la mișcarea pentru drepturile civile în SUA.

„‘Dacă vorbiți cu părinții, bunicii, unchii voștri, vă vor spune că lucrurile stau mai bine — nu sunt bune, dar stau mai bune”, mai declară Barack Obama, adăugând că realizările anterioare trebuie să fie recunoscute pentru a face progrese.

În ultimele săptămâni, Barack Obama, împreună cu procurorul general Eric Holder, care este de asemenea de culoare, a adoptat măsuri în încercarea de a rezolva problemele rasiale ce au avut loc recent între poliție și cetățeni în întreaga țară.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*