Ultimele Știri

Obama promite să distrugă Statul Islamic

Președintele american, Barack Obama, a declarat în cadrul unei conferințe de presă în  Tallin că obiectivul Statelor Unite este „să degradeze și să distrugă” Statul Islamic, ca urmare a decapitării celor doi jurnaliști americani de către această grupare teroristă.

” Obiectivul nostru este să distrugem Statul Islamic pentru ca acesta să nu mai fie o amenințare pentru regiune și pentru Statele Unite”, a declarat Obama.

Președintele american a subliniat însă că acest lucru va necesita timp şi că se va putea realiza în cooperare strânsă cu partenerii din regiune și cu cei internaționali.

” Faptele lor oribile doar ne unesc și întăresc hotărârea noastră de a lupta împotriva acestor teroriști”, a spus Barack Obama.

Totodată, Obama a oferit asigurări că Statele Unite nu se vor lăsa „intimidate” de gruparea Statul Islamic, după decapitarea celui de-al doilea jurnalist american, revendicată de insurgenţii islamişti.

Gruparea teroristă a avertizat că asasinatele sale sunt o ripostă împotriva atacurilor aeriene desfăşurate în ultima perioadă de către armata Statelor Unite asupra unor poziţii strategice ale Statului Islamic.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*