Ultimele Știri

Obama promite distrugerea ”organizației barbare” ISIS: ”Avem cea mai puternică armată din lume”

Președintele Americii Barack Obama promite distrugerea Statului Islamic, menționând că America are cea mai puternică armată din lume: „Trebuie să luăm înapoi teritoriul pe care îl controlează ISIS. Avem cea mai puternică armată din lume”.

Barack Obama a afirmat că Statul Islamic este cea mai mare ameninţare pentru întreaga lume şi că nu este o idee bună să se trimită mai mulţi soldaţi.

„Noi facem deja ce cer unii să facem împotriva ISIS”, a precizat preşedintele american, explicând că sunt ţintite importante ale Statului Islamic.

Preşedintele Obama a mai spus că au fost dejucate mai multe atentate şi că Statul Islamic nu a fost subestimat, acesta fiind motivul pentru care se intervine şi în Siria.

Reţeaua teroristă Stat Islamic reprezintă „răul”, mai spune preşedintele american, promiţând distrugerea „organizaţiei barbare”.

„Parisul nu este singur”, a subliniat Obama, exprimând solidaritate cu poporul francez şi notând că recent au avut loc atentate în Liban, Turcia şi Irak.

Președintele Obama a anunțat un nou acord pentru a eficientiza schimbul de informații cu Franța în urma atacurilor teroriste de la Paris și a făcut apel către mai multe națiuni să „intensifice” colaborarea pentru a ajuta la lupta împotriva ISIS. „Atacurile teribile din Paris au fost, evident, un eșec teribil”, a spus Obama.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*