Ultimele Știri

Obama nu dă înapoi: Sancțiunile împotriva Rusiei rămân până la aplicarea completă a acordului de la Minsk

Președintele american, Barack Obama, a anunțat la finalul discuției cu președintele rus, Vladimir Putin, că sancțiunile economice internaționale împotriva Rusiei vor fi menținute până la implementarea completă a acordului de pace de la Minsk, conform Profit.ro.

Sancțiunile împotriva Rusiei vizează peste 20 de oficiali ruși și numeroase companii, precum Gazprom, cu interdicții în derularea afacerilor, și au provocat pierderi de până la 100 de miliarde de euro, generând și prăbușirea rublei.

Barack Obama a explicat că obținerea unui acord cu partea rusă pentru încheierea ostilităților din Siria este împiedicată de lipsa de încredere dintre cele două executive.

”Am avut o conversație productivă cu privire la cum ar arăta în realitate un acord de încetare a ostilităților, care ar permite celor două părți să se concentreze asupra inamicului comun”, a declarat președintele american la finalul întâlnirii private din marja summitului G20.

Cei doi lideri au purtat o discuție de 90 de minute la câteva ore după ce diplomați de rang înalt americani și ruși nu au reușit să ajungă la un acord menit să asigure acces umanitar civililor sirieni

”Acum pozițiile noastre sunt clare. Iar în zilele următoare vom vedea dacă putem să ajungem la un acord în ceea ce privește Siria. Dacă nu putem să obținem acordul pe care-l dorim, atunci vom renunța la acest efort diplomatic”, a declarat președintele SUA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*