Ultimele Știri

Obama explică absenţa de la Soci şi vorbeşte despre relaţia sa cu Putin

barack obama

Preşedintele Barack Obama şi-a explicat absenţa de la Jocurile Olimpice de la Soci, respingând ideea conform căreia între el şi Vladimir Putin există o relaţie ‘de gheaţă’. Mai mult, Obama a declarat că între cei doi există ‘o cantitate surprinzătoare de umor’.

‘Nu aş numi-o de gheaţă. Adevărul este că atunci când suntem la întâlniri există multe schimburi de opinii, o cantitate surprinzătoare de umor şi multe lucuri pe care le învăţăm unul de la altul’, a declarat Obama într-un interviu pentru NBC News .

El a adăugat că a fost întotdeauna tratat de Putin ‘cu cel mai mare respect’.

De asmenea, Obama a făcut comentarii şi faţă de comportamentul preşedintelui rus, spunând că este ‘plictisit, un tip dur şi căruia îi place atenţia publică’.

Preşedintele a vorbit deschis despre atleţii gay care fac parte din echipa olimpică a Americii şi care au concurat la Soci, arătând clar că SUA nu face discriminări, adăugând de asmenea, că jucătorii sunt judecaţi pentru meritele lor.

‘Modul în care arăţi, locul de unde vii, sau pe cine iubeşti nu arată cât de bun eşti şi cred că este în concordanţă cu Jocurile Olimpice’, a declarat Obama. ‘Este cu siguranță în concordanță şi cu valorile americane și vrem să ne asigurăm că oamenii înţeleg asta.’

Președintele a spus că a ales să nu participe la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, în Rusia, pentru că nu a vrut să distragă atenția de la concurs.

‘Oamenii sunt interesaţi să vadă marii sportivi’, a mai declarat Barack Obama în interviul acordat NBC News, potrivit unui tweet al lui Jim Bell, producătorul executiv NBC pentru Jocurile Olimpice.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*