Obama: Donald Trump nu este calificat pentru a fi preşedinte al Statelor Unite. Republicanii ar trebui să îi retragă susţinerea

  • Adelina Mitrache
  • 2 august 2016
  • Externe
barack obama

Candidatul republican Donald Trump „nu este calificat” pentru a deveni preşedinte al Statelor Unite, afirmă actualul lider de la Casa Albă, Barack Obama, îndemnând Partidul Republican să îi retragă susţinerea, relatează ABC News.

„Donald Trump a demonstrat în mod deplorabil că nu este pregătit să fie preşedinte al Statelor Unite”, a declarat Barack Obama într-o conferinţă de presă comună cu premierul din Singapore.

„Faptul că a criticat familia unui militar american decedat în luptă, a unui om care a făcut un sacrificiu extraordinar pentru ţara noastră, faptul că nu are cunoştinţe de bază despre situaţii esenţiale din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia înseamnă că nu este calificat să fie preşedinte”, a adăugat Obama.

Donald Trump şi-a atras critici vehemente din cauza polemicilor cu familia musulmană a militarului Humayun Khan, decedat în confruntările din Irak în anul 2004. Părinţii lui Khan au criticat abordarea lui Donald Trump faţă de musulmani, catalogându-l „total nepotrivit” pentru a fi preşedinte al SUA. Trump a reacţionat insinuând că mama militarului, Ghazala, nu ar fi discutat prea mult în timpul unei emisiuni televizate pentru că regulile musulmane i-ar interzice să vorbească în public. Femeia a argumentat că nu a putut vorbi de durere despre memoria fiului său. Numeroşi lideri republicani l-au criticat pe Donald Trump, dar au anunţat că susţin în continuare candidatura lui la funcţia de preşedinte.

Însă Barack Obama, care o susţine activ pe candidata democrată la preşedinţie Hillary Clinton, le-a cerut liderilor republicani să îi retragă sprijinul lui Donald Trump.

„Întrebarea pe care ar trebui să şi-o adreseze este următoarea: dacă spuneţi în mod repetat că afirmaţiile (lui Donald Trump – n.red) sunt inacceptabile, de ce îl mai susţineţi?”, a continuat Obama.

„Trebuie să existe un punct în care (Donald Trump – n.red.) să fi spus destule”, a subliniat preşedintele Statelor Unite.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *