Ultimele Știri

Obama denunţă, în discursul la ONU, acţiunile Rusiei în Siria şi Ucraina: ‘Există state puternice care vor să se impună asupra ţărilor mai slabe’

Barack Obama a susținut un discurs în cadrul Adunării Generală a ONU, în care a denunțat acțiunile Rusiei în Siria și Ucraina

barack obama

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a criticat acţiunile ilegale ale unor mari puteri precum Rusia, în discursul rostit luni în Adunarea Generală a ONU, informează ABC News.

„Există state puternice care vor să se impună asupra ţărilor mai slabe”, a declarat Obama de la tribuna ONU, referindu-se probabil la acţiunile Rusiei în Ucraina şi pentru susţinerea regimului din Siria, condus de preşedintele Bashar al-Assad.

„Pe baza acestui principiu, vedem cum unele mari puteri se afirmă în moduri care intră în contradicţie cu legislaţia internaţională”, a adăugat Obama.

„Ni se spune că astfel de acţiuni sunt necesare pentru contracararea haosului, că acesta este singurul mod de combatere a terorismului. Conform acestei logici, ar trebui să oferim susţinere unor dictatori precum Bashar al-Assad”, a spus Obama.

Preşedintele Statelor Unite a făcut aceste declaraţii înaintea discursului pe care urmează să îl rostească la ONU omologul său rus, Vladimir Putin. Cei doi lideri se vor întâlni luni seară, la New York.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*