Ultimele Știri

Obama declară război ISIS: Adepții grupării sunt „huligani și criminali”

Președintele SUA, Barack Obama, a declarat război ISIS, „Statele Unite vor distruge Statul Islamic, vor vâna teroriştii oriunde s-ar afla”, a declarat preşedintele, într-un discurs susținut din Biroul Oval. 

Președintele a susținut un discurs solemn după atentatul din San Bernardino, soldat cu moartea a 14 oameni. Acesta a catalogat atacul armat comis în California drept „un act terorist” și a lansat un apel la unitate, subliniind că acesta este cel mai bun răspuns posibil „pentru a onora viețile pierdute în San Bernardino” și a „transmite un mesaj” celor care doresc să atace Statele Unite.

Totodată, preşedintele american a cerut Congresului o legislație mai strictă în domeniul armelor şi a făcut un apel către grupurile tehnologice să se alăture luptei antiteroriste. În discursul susţinut din Biroul Oval de la Casa Albă, Barack Obama a dat asigurări că America nu va permite să fie „terorizată” și a acuzat faptul că Statul Islamic nu vorbește în numele islamului, adepții grupării fiind „huligani și criminali”.

Liderul de la Washington a dat asigurari că America va distruge Statul Islamic şi că va vâna teroriştii oriunde s-ar afla. Obama a precizat, însă, că Statele Unite nu se vor lăsa antrenate într-un război terestru în Siria și Irak. În discursul său, Obama a lansat, de asemenea, un apel către musulmani să „lupte împotriva ideologiilor extremiste”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*