Obama – Criza refugiaților este testul umanității noastre

  • Alexandra Rusu
  • 21 septembrie 2016
  • Externe

Preşedintele Barack Obama a ţinut un discurs emoţionant, marţi, în timpul summit-ului ONU, pronunţându-se asupra obligaţiilor morale, cu scopul de a atenua criza refugiaţilor la nivel mondial ce a cuprins „proporţii epice”, conform CNN.

Preşedintele a respins, de asemenea, un alt aspect al dezbaterilor politice americane din ultimul timp relevant pentru problema imigranţilor – propunerea candidatului Donald Trump de a construi un zid la graniţa dintre Mexic şi Statele Unite ale Americii.

„Această criză reprezintă un test al umanităţii noastre comune. Alegerea noastră de a ne confrunta cu suspiciune și teamă și de a construi ziduri, sau de a empatiza unul cu celălalt”, a declarat Obama, fără a menţiona numele lui Donald Trump. „Lumea este pur şi simplu prea mică pentru a construi ziduri”

Obama a catalogat situaţia din Siria ca fiind „inacceptabilă” şi a făcut o paralelă cu o altă „greşeală a trecutului” – lipsa acţiunii unor state atunci când evreii părăseau Germania nazistă:

„Este o pată pe conștiința noastră colectivă şi cred că istoria ne va judeca cu asprime, dacă nu acţionăm în acest moment.” 

În timpul aceluiaşi discurs, preşedintele Barack Obama s-a pronunţat şi asupra altor probleme mondiale cum ar fi: testele nucleare ce au avut loc în Coreea de Nord şi atacurile Rusiei asupra Ucrainei.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *