Ultimele Știri

Obama – Criza refugiaților este testul umanității noastre

Preşedintele Barack Obama a ţinut un discurs emoţionant, marţi, în timpul summit-ului ONU, pronunţându-se asupra obligaţiilor morale, cu scopul de a atenua criza refugiaţilor la nivel mondial ce a cuprins „proporţii epice”, conform CNN.

Preşedintele a respins, de asemenea, un alt aspect al dezbaterilor politice americane din ultimul timp relevant pentru problema imigranţilor – propunerea candidatului Donald Trump de a construi un zid la graniţa dintre Mexic şi Statele Unite ale Americii.

„Această criză reprezintă un test al umanităţii noastre comune. Alegerea noastră de a ne confrunta cu suspiciune și teamă și de a construi ziduri, sau de a empatiza unul cu celălalt”, a declarat Obama, fără a menţiona numele lui Donald Trump. „Lumea este pur şi simplu prea mică pentru a construi ziduri”

Obama a catalogat situaţia din Siria ca fiind „inacceptabilă” şi a făcut o paralelă cu o altă „greşeală a trecutului” – lipsa acţiunii unor state atunci când evreii părăseau Germania nazistă:

„Este o pată pe conștiința noastră colectivă şi cred că istoria ne va judeca cu asprime, dacă nu acţionăm în acest moment.” 

În timpul aceluiaşi discurs, preşedintele Barack Obama s-a pronunţat şi asupra altor probleme mondiale cum ar fi: testele nucleare ce au avut loc în Coreea de Nord şi atacurile Rusiei asupra Ucrainei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*