Ultimele Știri

Obama confundat, intenționat, cu un ospătar

Statele Unite ale Americii se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește rasismul. Doi americani de culoare au fost împușcați de polițiști albi, fapte ce au stârnit mari revolte pe străzile celor mai importante orașe din SUA. Președintele Americii, Barack Obama și prima doamnă, Michelle Obama, au vorbit despre experiențele lor personale cu rasismul.

Dacă președintele a fost confundat cu un ospătar la o cină elegantă, Michelle Obama a fost confundată cu o vânzătoare.

 „Am avut această experienţă, în calitate de Primă Doamnă, într-o deplasare foarte mediatizată într-un supermarket, unde singura persoană care a venit la mine în magazin a fost o femeie care mi-a cerut să o ajut să ia ceva de pe un raft. Aceste incidente, în comunitatea de culoare, fac parte din viaţa cotidiană”, a declarat Michelle Obama.

La rândul său, Barack Obama a declarat că a fost luat, în mai multe rânduri, drept valet de parcare sau ospătar.

„Nu există bărbat de culoare de vârsta mea căruia, în timp ce-şi aşteaptă maşina la ieşirea din restaurant, să nu-i întindă cineva cheile. Micile iritări sau experienţe umilitoare la care suntem supuşi nu se compară deloc cu ceea ce a suferit generaţia anterioară.Să fiu luat, din greşeală, drept ospătar la o cină elegantă este un lucru. Dar este cu totul altceva ca fiul meu să fie luat drept hoţ şi să fie încătuşat sau, şi mai rău, doar pentru că merge pe stradă îmbrăcat aşa cum se îmbracă adolescenţii „, a declarat el din propria experiență.

După manifestările agresive, chiar foarte violente, pe care oamenii de rând le-au purtat împotriva violențelor din poliție, președintele Amercii și soția sa, au declarat toate aceste lucruri pentru a restabili ordinea și pentru a reduce tensiunile rasiale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*