Ultimele Știri

Oare ce ne ascund? Americanii aduc în România tancuri, blindate și artilerie din Germania

Foto: U.S ARMY Foto: U.S ARMY

Pentagonul a anunţat că aproximativ 70 de piese de echipament militar urmează să ajungă marţi din Germania în România, în contextul în care SUA îşi intensifica sprijinul acordat aliaţilor europeni.

Pe lângă acest lot, alte echipamente militare vor ajunge în Bulgaria şi Lituania la sfârşitul lunii decembrie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jeff Davis, pe site-ul oficial alDepartamentului Apărării al SUA.

Este vorba şi despre tancuri Abrams, maşini de lupta ale infanteriei Bradley şi piese de artilerie Paladin, care reprezintă o mică parte din cele 12.000 de efecte militare de genul acesta puse la dispoziţie trupelor aliate din Europa (European Activity Set – EAS).

Blindate americane de genul acesta au participat deja la exerciţii militare pe teritoriul României, cum au fost cele din poligonul Smârdan, dar se aflau doar „în vizită”. Acum este prima dată când astfel de echipamente sunt relocate în România pentru a rămâne aici.

Secretarul american al apărării Ashton Carter a anunţat în timpul unei vizite efectuate în Estonia, la începutul acestui an, că SUA vor amplasa temporar suficiente vehicule şi echipament asociat în Europa Centrală şi de Est pentru a susţine o brigada de blindate.

Această amplasare va facilita mişcarea forţelor americane de rotaţie în regiune şi participarea lor antrenamente şi exerciţii.
„Aceste angajamente continue întăresc capacitatea noastră de a lucra în mod eficient printre aliaţii noştri, sporesc încrederea şi ne ajută să construim relaţii de durata care vor fi fundaţia pentru viitoarea securitate în regiune”, a mai spus Davis, informează ziare.com

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*