Ultimele Știri

Oare câţi ofiţeri acoperiţi sunt în presa românească?

Securiştii din presă românească au prostul obicei să se transforme în acuzatori, instanţă morală şi călău, acuză în stânga şi în dreapta, îi terfeleşte pe cei care nu cânta în struna unor instituţii ale statului şi nu bat pasul de defilare după ritmul care „trebuie”. De regulă, securiştii se prostesc la rândul lor ca să-şi dezvolte proiecte şi intrerese personale. Încep, brusc, să şantajeze, să ameninţe, să defăimeze, să-şi creeze o mică mafie.

Cazul Robert Turcescu e şi mai grav, dar nu pentru opinia publică, pentru că statutul de ziarist nu zguduie conştiinţe, nu ridică semne de întrebare în mase. Doar băsiştii fanatici încep încet-încet să priceapă de unde avea celebrul jurnalist documentele pe care le prezenta în cadenţa perfectă, în sprijinul Comandantului Suprem al Armatei, preşedintele Traian Băsescu.

Robert Turcescu nu e singur, are mulţi colegi „acoperiţi” prin presă, în general ei se cunosc, pentru că sunt caracterizaţi de un tupeu incredibil, îşi arogă merite personale în „dezvăluirile” pe care le fac, deşi ei sunt doar bieţi trans-scriitori de dosare servite la „celălalt” loc de muncă.

Turcescu şi-a trădat meseria şi vocaţia de ziarist. Ceea ce spunea în emisiuni erau doar directivele unui serviciu secret. Şi ce se mai precipita şi se ofusca Turcescu ori de câte ori vreun sadic îi atârnă de coadă numelui apelativul de „colonel”. Îndată lua foc, se răţoia pe sticlă, ameninţa cu darea-n judecată; n-a riscat să cheme pe cineva în justiţie. Ştia el ce ştia. Avea musca pe căciulă din cauza căreia – zice acum cu mâna pe inima – a trăit un calvar.

Acum fie vorba între noi, Robert Turcescu nu e fitecine în presa probăsistă, ci un combatant ferm, feroce şi deplin fanatizat. Preşedintele Băsescu s-a dus de nenumărate ori la B1 TV, că să vorbească, chipurile, cu poporul. Însă, ce păcat că tocmai acest băiat bun să poarte ruşinea cu „acoperitul”. El care se făcea foc şi pară ori de câte ori venea vorba despre securitate şi acoperiţi.

Acum vine întrebarea firescă: oare câţi ofiţeri acoperiţi sunt în presa românească?

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Oare câţi ofiţeri acoperiţi sunt în presa românească?

  1. Aurelia Ionascu // 24 septembrie 2014 at 14:29 // Răspunde

    Foarte multi,dintre acestia multi il servesc pe Besescu iar Romania ii plateste.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*