Ultimele Știri

Oamenii generalului Oprea din cadrul Spitalului Militar | Numiri abuzive, nepotisme și rapoarte cu injurii

În ultimii 5-6 ani, sistemul medical militar a avut un declin major reflectat la nivelul Direcţiei medicale, şefi de direcţie demişi și numiri abuzive, afirmă surse din cadrul Spitalului Militar București.

După 2010 Gabriel Oprea, Ministrul Apărării Naţionale, a numit în toate funcţiile cheie oameni de încredere precum, generalul Cătălin Zisu, comandantul Comandamentului Logistic Întrunit, gen. Marian Hăpău, şeful Direcţiei de Informaţii al Armatei şi Otilia Sava, Secretar de Stat, fosta secretară a lui Gabriel Oprea.

Direcţia medicală, care se află în directă subordonare a Secretarului de Stat MApN, Otilia Sava, a fost trecută, la iniţiativa vicepremierului Gabriel Oprea, prin Ordinul 17 din Feb 2015 în subordinea CLI condusă de gen. Zisu.

Oprea-salut-militarAnul trecut gen. Zisu a propus ministrului Mircea Dușa şi actualmente ministrului Motoc desfiinţarea Centrului Clinic de Urgenţă Boli Cardiovasculare Academician Vasile Cândea (acolo unde există o echipă de cirurgi cardiovasculari, printre care şi dl. Bogdan Rotăreasa) şi preluarea acestuia în cadrul Spitalului Militar condus de fina generalului Zisu, d-na. Florentina Ioniţă.

Acest proiect de HG a fost semnat de ministrul Motoc, lucru ce a dus la declinul secţiei de chirurgie cardiovasculară.  Spitalul Militar a transformat cele două secții de chirurgie cardiovasculară (totalizând 75 paturi) în 4-5 saloane cu 30 paturi, spitalul neputând susține financiar operațiile pe cord. Datorită lipsei actuale de materiale necesare și a bunei desfăşurări a unui act chirurgical cardiovascular, a lipsei de integritate şi în absenţa unui plan de management funcţional, dar şi a lipsei de ocupaţie (de la 120 operaţii anuale efectuate de un chirurg din cei 6 existenţi s-a ajuns la 10 operaţii pe an) s-a ajuns la o tensiune între foştii şefi de secţii şi actualii şefi.

În acest context a existat un schimb de replici între cei doi medici, urmat de acest raport care arată nivelul jos al celor care îşi desfăşoară activitatea. În cele din urmă va avea loc declinul ambelor instituții datorate lipsei de profesionalism, a nepotismelor, a lipsei de integritate, a lipsei unui plan de managemnt, a lipsei dotărilor, a lipsei de integritate, a lipsei de materiale şi a lipsei de înţelegere asupra faptului că un spital nu poate conduce o monospecialitate costisitoare cum este cea a chirurgiei cardiovasculare aşa cum nu se întâmplă nicăieri în lume.

Spitalul Militar by AdrianMarinescu on Scribd

Ce acuzații îi aduc medicii chirurgului Bogdan Rotăreasa

„Ca şi istoric, chirurgul Bogdan Rotăreasa, a fost supranumit şi “Ciomu al inimilor” datorită unor grave erori medicale în urmă cărora un pacient a murit în anul 2008 la Institutul de boli cardiovasculare CC Iliescu de la Fundeni. Pacientul Gheorghe Moldovan a murit în martie 2008 după ce doctorul Rotăreasa i-a măcelărit inima şi plămânul drept. Concluziile raportului medico-legal, efectuat de IML Mina Minovici, relevă faptul că moartea pacientului a fost violentă, iar operaţia a fost efectuată foarte lent (în aproximativ 10 ore, în condiţiile în care, în mod normal, timpul necesar pentru o astfel de intervenţie este de 3 ore).

În timpul operaţiei a fost sfâşiată aorta descendentă, a fost ruptă vena pulmonară dreapta superioară, a fost lezat lobul inferior al plămânului drept şi a fost descoperită plagă la apexul ventricului drept. Fostul şef al clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Fundeni susţinea la vremea aceea că şi el s-a confruntat în repetate rânduri cu diverse probleme cauzate de medicul în cauza, iar mai mulţi pacienţi au spus că au fost amânaţi chiar 3-4 luni până când au fost operaţi. Uneori şi echipa de anestezie a refuzat să mai între în operaţii cu acest medic, a precizat atunci dr. Vlad Iliescu.

unnamed

Dr. Bogdan Rotăreasa

După ce a scăpat cu o sancţiune blândă din partea Colegiului Medicilor, chirurgul Rotăreasa a demisionat la începutul lunii iulie 2008 de la Fundeni. Ulterior, Bogdan Rotăreasa a făcut recurs la nivel naţional iar CMR i-a ridicat chiar şi această sancţiune.

Surpriza a venit la jumătatea anului 2010 când Ministrul Apărării de atunci, Gabriel Oprea, l-a activat pe doctorul Rotăreasa direct că ofiţer cu grad de locotenent, fapt fără precedent în medicină militară. Din câte am înţeles, şi dl Dr Diaconu a fost activat în mod similar, în aceeaşi perioada, cei doi fiind chiar prieteni în trecut (din Piteşti).

untitled

„Futu-ți morții mătii (mă-tii) este numai un exemplu, pe care și hârtia îl suportă greu, din ceea ce d-nul Lt. Col. Dr. Deaconu Ștefan mi-a oferit spre ascultare în dimineața menționată.”, scrie într-un raport dr. Rotăreasa.

În prezent, datorită lipsei de direcţie, a imflamatiei orgoliilor şi a nepotismelor, se comportă că nişte copii mici care fac plângeri lipsite de fond şi îşi petrec timpul oferind astfel de exemple, în loc să se concentreze pe salvarea oamenilor.”, afirmă sursele PresaLibera.net din cadrul spitalului Militar București.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*