Ultimele Știri

O vază chinezească veche ar putea fi vândută cu șapte milioane de euro

În următoarele luni, va fi scoasă la licitație o vază chinezească fabricată în urmă cu 800 de ani. Proprietarii casei de licitație cred că vaza ar putea fi vândută pentru suma de 6,9 milioane de euro.

Vaza octogonală de culoare albastră, cu o înălțime de 20 de centimetri, a fost realizată în timpul dinastiei Song de Sud, care a condus sudul Chinei între anii 1127 și 1279.

Chiar dacă este destul de simplă, piesa se bucură de o mare popularitate. Vaza figurează printre obiectele de porțelan realizate special pentru curtea imperială, o colecție cunoscută sub numele de „guan yao” („porțelanuri oficiale”). Obiectul provine din aceeași colecție cu un bol de porțelan realizat în aceeași perioadă, care s-a vândut cu aproape 27 de milioane de dolari la Sotheby’s în aprilie 2012.

Anul trecut, un miliardar chinez a plătit 36 milioane de dolari pentru un mic bol din dinastia Ming. Vaza din perioada dinastiei Song de Sud va face parte din licitația de primăvară a obiectelor de artă chinezești organizată de Sotheby’s, care va debuta la 7 aprilie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*